Projemiz kapsamında gerçekleştirmiş olduğumuz "Teknoloji Şenliği" basında haber oldu.
(http://www.memurkamuda.com/ozel-haber/kecioren-gozde-okullarindan-kamil-ocak-ortaokulunda-teknoloji-farkindaligi-h879.html)
Haberin İçeriği
Milli Eğitim Bakanlığının “Eğitimde Teknoloji Kullanımı” konusundaki çalışmaları devam ediyor. Fatih Projesi kapsamında, eğitimde Etkileşimli Tahta ve Tablet kullanımı hakkında öğretmen eğitimleri de devam etmektedir. Bu kapsamda birçok okul internet ağı, etkileşimli tahta, öğrencilere dağıtılan tabletlerle eğitim teknolojileri ile donatılmıştır.
Ankara-Keçiören-Kamil Ocak Ortaokuluda Fatih Projesi kapsamında altyapı, internet ve etkileşimli tahta kurulumları tamamlanan okullardandır. Okulumuz öğretmenleri internet üzerinden aldıkları teknoloji eğitimlerini,Avrupa Birliği Erasmus+ KA101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesine katılarak taçlandırmışlardır.
2016 Yılı Şubat ayında başvurulan Erasmus+KA101-Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanmıştır. Özenle hazırlanan proje dosyası ile Kamil Ocak Ortaokulu Öğretmenleri yurt genelinde onaylanan 81 projenin içinde yer alarak, Ankara illi genelinde ise 4 okuldan birisi olmuştur.
Proje kapsamında 6 öğretmenimiz Ocak ayında Hollanda’ya, 6öğretmenimiz de Mart ayında İspanya’ya giderek tablet, etkileşimli tahta ile Plickers, Edmodo, Kahoot, Padlet, BlendspaceActionbound, Classdojo, ThatQuiz, Quizizz, Educreationd, Padlet gibi WEB 2.0 araçlarının kullanımını ile ilgili eğitimler almışlardır.
Bu öğretmenlerimiz aldıkları eğitimleri öncelikle kendi öğrencileri ile sınıflarında uygulamışlar, devamında da diğer öğretmenlere de kurslar ve seminerler vererek bilgi ve birikimlerini meslektaşları ile paylaşmışlardır. Seminer döneminde yaygınlaştırma kapsamında farklı okullarda, öğretmenlere bilgilendirme ve tanıtımlar planlanmaktadır.
Ayrıca Kamil Ocak Ortaokulu proje öğretmenleri 17 Mayısta, bir ilki gerçekleştirilerek tüm okulun katılımıyla Teknoloji Şenliği yaptılar. Teknolojiyi Öğreniyorum, Teknolojiyi Öğretiyorum Projesi kapsamında öğrenilen programlar hakkında farkındalık oluşturmak üzere 9 ayrı sınıfta kurulan atölyelerde teknolojiyi kullanarak öğrencilerin ve diğer katılımcıların eğlenerek, öğrenme ortamı bulmalarını sağlamışlardır. Ayrıca bu kapsamda tüm katılımcı ve öğrencilere defter ve kalem hediye etmişlerdir.
KatılımcılarTeknoloji Şenliği etkinliğinin diğer okullara da örnek olabileceğinoktasında olumlu duygu ve düşüncelerini dile getirerek etkinliği çok beğendiklerini ifade etmişlerdir.
Bu proje "Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada yer alan görüşlerden Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.
“Teknoloji Çağı” dediğimiz bu dönemde etkileşimli tahtaların öğretmen ve öğrenciler tarafından verimli ve etkin kullanımı için bakanlığımızın yürüttüğü Fatih Projesi ile uyumlu olan bu çalışmada emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Ayrıca değerli öğretmenlerimizin gelişmeler karşısında gösterdiği ilgiyi ve bunun sonucunda kendilerini geliştirmek için gösterdiği çabayı da takdir ediyorum. Hz. Ali’nin “çocuklarınızı yaşayacağı çağa göre yetiştirin” ilkesini benimseyen tüm eğitimcilerimize bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.
Abdurrahman UZUNOĞLU
Keçiören İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü
Kamil Ocak Ortaokulu Müdürlüğü’nün Avrupa Birliği Erasmus+ Projesi kapsamında “Teknolojiyi öğreniyorum, Teknolojiyle öğretiyorum.” Projesinin, eğitim-öğretim faaliyetleri yürütülürken sınıf ortamında tüm öğencileri aktif tutacak, öğrenmeyi kolaylaştıracak zevkli ve eğlenceli bir okul ortamı oluşturacak güçte bir proje olduğunu gördüm. FATİH PROJESİ ile sınıflarımızda yer alan akıllı tahtaların, bu projenin uygulanmasını kolaylaştırdığı da görülmektedir.Bu projenin tüm okullarda tanıtımının yapılarak ülke çapında uygulanabilir bir proje haline getirilmesi hedef olmalıdır.Bu güzel çalışmanın eğitimin kalitesinin artıracağı düşüncesindeyim. Teknoloji çağında teknolojiyi müspet yönde etkin kullanan bireylerin yetişmesi büyük önem arz etmektedir.Bu projeyi hayata geçiren tüm eğitim neferlerini tebrik ediyor, projenin ülke genelinde uygulanan bir çalışma olmasını temenni ediyorum.
Muhammet ALTINIŞIK
Şehit Ahmet Kabukçu İlkokulu Müdürü
Öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli, bireylerin yetişmesini ilke edinen Kamil Ocak Ortaokulu 2016-2017 döneminde Erasmus+ Projesi yürütmeye hak kazanmıştır. Bu kapsamda 17 Mayıs 2017 Çarşamba günü düzenledikleri “Teknoloji Şenliğine” İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, çevre okulların müdürleri, okulumuz öğretmen ve öğrencileri katılmıştır. Öğretmenlerimiz uzun zamandır yoğun bir şekilde bu şenliğe hazırlandılar ve atölyelere girdiğimizde gördük ki öğretmenlerimiz eşi görülmemiş bir çalışma yaparak tüm atölyeleri teknoloji sayesinde öğrencilerin eğlenerek öğreneceği bir yere dönüştürmüşler. Bu uygulamalarla öğrencilerimiz okula daha istekli gelecek ve daha verimli şekilde öğreneceklerdir. Etkinlik sonunda tüm öğrencilerin görüşleri de bu doğrultudaydı. Ayrıca etkinlik sonunda dağıtılan defter ve kalemler de öğretmenlerimizin bu etkinliğe ne kadar iyi hazırlandığının diğer bir göstergesi oldu.
Etkinliğe şube müdürlerinin yapılan etkinlik için teşekkürlerini sunmaları, Erasmus+ projesi kapsamında daha önce böyle bir sunum yapılmadığını, ilk kez Kamil Ocak Ortaokulu’nun böyle bir sunum hazırladığını, dolayısıyla farkındalık yarattığını ifade etmişlerdir.
Gülgün ÖZSOY KARA
K.O.O. Türkçe Öğretmeni
GÜZELLEŞEN TEKNOLOJİ
Okulumuzda yapılan teknoloji şenliği bana göre güzel geçti. Çünkü gitgide gelişen teknolojinin, eğitim alanında kullanılması, eğlenerek öğrenmemiz ve öğretmenlerimiz ile güzel vakit geçirebilmemiz benim hoşuma gitmişti.
Teknoloji Şenliği’nde 9 atölyemiz vardı. Hepsi de eğlenerek öğrenmeyi amaçlıyordu. Actionbound, Tabu, Padlet, VR Gözlük, Plickers, Kahoot… Bu atölyelerin bir kaçıydı. Bir yönü hariç her yönü ile güzel bir uygulamaydı. O gün bizim için çok kısa geldi. Bu çok kötüydü ama yine de oluşan sıcacık ortamda bizim öğrenme isteğimiz de arttı. Bu yöntemler günlük hayatımızda çocuklara bilgi vermemize ve sürprizler hazırlayabilmemize olanak sağlayabilir. Bu yöntemlerin günlük hayatta da kullanılması dileğiyle…
Hatice Esra Hacıoğlu
6/G 394